Blog


De nieuwe DJI Inspire Pro en de Zenmuse X5 en X5R

Laatst aangepast op woensdag, 14 oktober 2015 14:47
Geschreven door 
DJI is met een upgrade gekomen voor de Inspire 1 en heeft meteen een vernieuwde Inspire 1 PRO samen met de nieuwe camera, de DJI Zenmuse X5. Wat is er allemaal nieuw?

DJI blijft vernieuwen in een super hoog tempo! Ditmaal zijn ze met een compleet nieuwe camera gekomen en een vernieuwde Inspire. We willen beginnen met de nieuwe camera, de Zenmuse X5 en de X5R. Dit omdat de nieuwe Inspire Pro 1 niet veel nieuws met zich mee brengt.

DJI Zenmuse X5 2 500x500Dit is de nieuwe Zenmuse X5. Hij is compleet anders dan elke andere camera die op dit moment gebruikt wordt in de drone wereld. Er ligt namelijk een micro 4/3 sensor in. Een totaal nieuwe sensor ontwikkeld door Panasonic. Wat deze sensor zo geweldig maakt is zijn compacte formaat en toch zijn ontzettende hoge kwaliteit die hij kan behalen. Daarnaast heeft DJI ook ervoor gezorgd dat je niet vast zit aan 1 lens, nee DJI ondersteund nu al 3 verschillende lenzen!

DJI Zenmuse X5 lensen support

 

 

 

 

Zoals aangegeven in het begin van het artikel heb je ook de X5R, dit is een lens waar onze mond van open is gevallen. DJI heeft hier letterlijk iets nieuws ontwikkeld.

Zenmuse X5R photo

Zoals je hier links kunt zien lijkt de R-versie heel veel op de normale X5 versie. Echter zie je hier meteen rechts een mini SSD zitten van 512GB. Waarom een SSD? Omdat deze camera de mogelijkheid heeft om 2.4Gbps te schieten in RAW video format!
Om het in DJI zijn termen te houden: "Aerial Imaging Evolved"

Op het moment van schrijven is de X5R nog niet uit maar zodra deze uitkomt zullen wij uiteraard dit aanpassen en zal er ook een review over geschreven worden!

 

 

 

 

 

Naast de nieuwe camera is DJI ook gekomen met de Inspire 1 Pro. Veel is er niet veranderd, je krijgt nu de X5 erbij en er zijn iets efficiëntere motors opgekomen (deze komen als een upgrade voor de inspire 1 ook later), ook heeft DJI weer zijn quick release systeem aangepast, dit zit ook standaard op de nieuwe inspire en wordt later ook los verkrijgbaar.

DJI Inspire 1 pro quick release

Niels

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.